De verantwoordelijke (meubel)ontwerper.

Wanneer de meubels opmaat ontworpen worden is er vrijheid in materiaal en constructie keuze waardoor er een (circulair) ontwerp gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van onderdelen uit het bestaande interieur of andere elementen creatief en duurzaam met elkaar te combineren.

Zo kan ik bijvoorbeeld een eigen meubel lijn voor uw bedrijf ontwerpen of speciaal voor uw organisatie thuiswerkplekken bedenken. In maatwerk is alles mogelijk en kunnen we met alle wensen rekening houden.
Want ook voor interieurbouwers is het verhaal en de oplossing inmiddels belangrijker dan enkel alleen het product en de kwaliteit ervan. Je wil immers producten bedenken en produceren die van toegevoegde waarde zijn. 

Je bouwt samen met de opdrachtgever een band op, je wordt deel van hun organisatie en zoekt samen naar de oplossing. En naast design en functionaliteit is er dan ook nog duurzaamheid. Als je als organisatie een duurzame samenleving en werkomgeving ambieert dan loopt het bij de interieurbouw en de maatwerkmeubels vaak vast.
Zo is het formaldehydegehalte van het plaatmateriaal een zorg waar nog te weinig toeleveranciers een antwoord op hebben en kan een opdrachtgever de wens hebben fiscale voordelen te benutten zoals de MIA/Vamil, maar daartoe behoort dan ook de terugnamegarantie bij aanschaf. En per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw met een oppervlakte van minimaal 100m2 minimaal energielabel C hebben volgens het bouwbesluit. 

Dat zijn grote interessante uitdagingen, maar ook enorme kansen voor de interieurbouw en voor ons meubelontwerpers. Maal gerust een afspraak om te kijken op welke manier uw wensen te realiseren zijn.

G-ZVPHLT0L4S